Om Rosendals skola

Rosendals skola startade i augusti 2017 med en förskoleklass. Vi är idag 100 elever på skolan i årskurserna F-klass, åk 1, åk 2 och åk 3. Skolan kommer att växa med en årskurs för varje år. Alla klasser och elever som börjar på Rosendals skola kommer att gå vidare till den nybyggda skolan i Rosendal, planerat till år 2024.

Vi är en liten skola där alla känner alla. Viktigt för oss är en skola med glädje och trygghet, där alla får vara den man är. 

Elever har lektion utomhus
Vi använder skolans läge med naturen runtomkring, både i undervisningen och på fritids. Regelbundet träffas vi i våra faddergrupper som är ålderblandande med elever från alla årskurser.

 

Vi arbetar varierat och med olika typer av verktyg, det beror på uppgift och vad vi vill synliggöra. Vår sträva är att arbeta i längre ämnesintegrerade arbetsområden, där lärandet synliggörs och slutprodukten visas upp för andra. Från och med åk 1 har alla elever en varsin lärplatta som arbetsverktyg. Vi varierar arbetssätt och arbetar digitalt när det lyfter en uppgift till en ny nivå, lärplattan är alltså ett verktyg av fler. 

ståbord med balanspallar

Vår lärmiljö är genomtänkt och varierad för att passa så många elever som möjligt. Vi har ståbord, balanspallar, skärmar, flexibla bord och läshörnor. Vår tanke är att skapa rum i rummet där alla får möjlighet att lära på bästa sätt. 

 

Uppdaterad:

Andra sidor under: Om Rosendals skola